Teplý luštěninový salát s grilovanou hlívou ústřičnou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Maso není vaše oblíbená zelenina? Potom jste tu správně na chutný teplý salát z luštěnin a se spoustou zeleniny. Vydá za samostatné jídlo i jako příloha.

Suroviny

Dresink

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Petržel hladkolistá 2 lžíce
  • Med 1 lžička
  • Pepř dle chuti

 

  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby

Salát

  • Hrách žlutý 200 g
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Paprika červená nakládaná Znojmia 3 lžíce

 

  • Hlíva ústřičná 150 g
  • Mrkev 2 ks

Postup

  • 1

    >>PAPRIKA ČERVENÁ ŘEZANÁ 340 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Žlutý hrách namočte přes noc a uvařte podle návodu.

  • 2

    V míse prošlehejte ingredience na dresink – olivový olej, šťávu z citronu, nasekanou petrželku, hořčici a med. Podle chuti přidejte sůl a pepř.

  • 3

    Přisypejte ještě teplý hrách a dobře promíchejte. K hrachu přidejte naloženou papriku, proužky čerstvé papriky a mrkev nakrájenou na slaboučká kolečka. Ještě jednou prohoďte.

  • 4

    Hlívu po žebrech natrhejte na proužky. Na pánvi rozpalte trochu oleje a orestujte dozlatova. Přidejte ji do salátu a hned podávejte.

     


Nahrávám