Těstovinový nákyp s tvarohem a slaninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Těstoviny 250 g
  • Mléko 10 lžic
  • Tvaroh 250 g
  • Petrželka 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 4 ks
  • Anglická slanina 150 g
  • Olej rostlinný na vymazání

Postup

  • 1

    Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Pak je přecedíme a necháme okapat.

  • 2

    V misce utřeme tvaroh se žloutky a mlékem. Přidáme 100 g na kostičky nakrájené slaniny, nasekanou petrželku a ochutíme solí a pepřem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohové hmoty, kterou pak promícháme s těstovinami.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme olejem a naplníme těstovinami. Na povrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme při 170 °C asi 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace