Těstovinový salát s fenyklem a tuňákem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Těstoviny 200 g
  • Salát little gem 300 g
  • Fenykl 1 ks
  • Filety z ančoviček 4 ks
  • Olivy černé 100 g
  • Vinný ocet 4 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Vejce 2 ks
  • Cherry rajčátka 150 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Tuňák v olivovém oleji 200 g
  • Olej olivový 6 lžic
  • Sůl dle potřeby
  • Oregano sušené 1 lžička

Postup

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Propláchneme je a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, slijeme horkou vodu a zchladíme je ve studené vodě.

  • 2

    Salát opereme, osušíme a natrháme na kousky. Omytá rajčata a uvařená vejce rozkrájíme na čtvrtiny. Fenykl a cibuli očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, filety z ančoviček na malé kousky. Z tuňáka slijeme olej a necháme ho okapat.

  • 3

    Olej prošleháme s octem, solí, pepřem a sušeným oreganem. V míse promícháme natrhaný salát, fenykl, cibuli, rajčátka a těstoviny. Salát rozdělíme na talíře, posypeme olivami, nakrájenými ančovičkami, tuňákem a ozdobíme kousky vajec. Jednotlivé porce pokapeme zálivkou a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace