Těstoviny s cuketovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cuketa 800 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Smetana zakysaná 150 ml
  • Sůl dle chuti
  • Máslo 60 g
  • Strouhaný parmazán na posypání
  • Šalotka 2 ks
  • Petrželka 6 snítek
  • Bílé víno 200 ml
  • Smetana 33% 200 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Těstoviny 400 g
  • Petrželka na ozdobu

Postup

  • 1

    Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na půl kolečka. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm šalotku a česnek. Přidáme cuketu a společně opékáme asi 3 minuty. Vše zalijeme bílým vínem, svaříme jej na polovinu a pak přilijeme obě smetany. Omáčku osolíme a opepříme. Vmícháme máslo, přisypeme petrželku a necháme projít varem.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou podle návodu na obalu. Scedíme je a necháme okapat. Pak je přidáme do pánve a prohřejeme. Podáváme posypané parmezánem a ozdobené petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace