Těstoviny s kachním masem a mandlemi




Suroviny

  • Nudle instantní vaječné 400 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Kachní prsa 4 ks
  • Šťáva z limetky z jednoho kusu
  • Olej slunečnicový 3 lžíce
  • Bambusové výhonky z konzervy 100 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Mrkev 2 ks
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 4 lžíce
  • Sherry suché 2 lžíce
  • Mandle uzené 50 ks
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Instantní nudle zalijeme horkou vodou a necháme podle návodu na obalu nabobtnat. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Kachní prsíčka omyjeme, odstraníme kůži a odložíme ji stranou. Maso nakrájíme na nudličky. V misce dobře promícháme sójovou omáčku, limetkovou šťávu, sherry a 2 lžíce oleje. Nudličky naložíme do připravené marinády a necháme v chladu asi hodinu odležet.

  • 3

    Kůži z prsíček osolíme, nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na zbylém oleji ve velké pánvi (woku) a dáme je okapat na papírový ubrousek.

  • 4

    Kachní maso vyjmeme z marinády a opečeme ve výpeku. Přidáme mandle, nakrájené bambusové výhonky, mrkev, cibuli, česnek a znovu orestujeme. Nakonec vložíme okapané těstoviny, vše zalijeme zbylou marinádou a na mírném ohni prohřejeme. Vmícháme opečené nudličky kůže, osolíme a ihned podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace