Těstoviny se šunkou a sýrem – z jednoho hrnce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Pražská šunka vynikající kvalita Hamé 340 g
  • Sůl 0.5 lžička
  • Červená cibule 0.5 ks
  • Hořčice dijonská lžíce
  • Voda 4.5 hrnky
  • Nasekaná petržel hrst
  • Máslo 2 lžíce
  • Pepř 0.25 lžička
  • Těstoviny (farfalle-mašličky) 500 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Sýr eidam 150 g

Postup

  • 1

    Šunku nakrájejte na kostičky a cibuli najemno.

  • 2

    Ve větším hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte šunku a restujte zhruba 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř a hořčici a promíchejte. Přisypte těstoviny a zalijte vodou.

  • 3

    Přiveďte k varu, ztlumte plotýnku a vařte zhruba 8-9 minut do změknutí těstovin.

  • 4

    Odstavte z plotýnky, přimíchejte sýr a posypte petrželkou. Ihned podávejte.


Nahrávám