Thajská směs s vepřovým masem (Thajsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vepřová kýta 500 g
  • Červená kari pasta 2 lžíce
  • Kokosové mléko 200 ml
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Rybí omáčka dle chuti
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Kuřecí vývar 150 ml
  • Mrkev 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Koriandr 2 snítky

Postup

  • 1

    Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm maso opečeme. Poté plamen zmírníme, přidáme kari pastu a vše orestujeme. Přilijeme vývar i kokosové mléko a za občasného míchání maso dusíme asi 5 minut.

  • 2

    Mrkev oloupeme, papriky i jarní cibulku očistíme. Zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme k masu a také ji krátce podusíme.

  • 3

    Směs dochutíme rybí omáčkou, rozdělíme do misek a ozdobíme lístky koriandru. Podáváme s jasmínovou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace