Tmavý chléb s tuňákovo-ančovičkovým krémem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Ančovičky 2 ks
  • Smetana zakysaná 50 g
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový 50 ml
  • Kopr 3 stonky
  • Citron 0.5 ks
  • Kapary na ozdobu
  • Čerstvý krémový sýr 100 g
  • Tuňák sendvičový ve vlastní šťávě Hamé 150 g
  • Vejce 4 ks
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Ruccola 1 svazek
  • Černý chléb 4 plátky
  • Ančovičková očka na ozdobu

Postup

  • 1

    Ančovičky dáme do mísy a vidličkou je rozetřeme na jemnou pastu. Přidáme krémový sýr, zakysanou smetanou a vše vyšleháme na hladký krém. Z tuňáka částečně slijeme šťávu, nahrubo ho rozdrobíme a opatrně vmícháme do krému, tak aby se kousky ryby nerozpadly. Podle chuti přisolíme, opepříme a dáme chladit.

  • 2

    V kastrůlku zahřejeme vodu téměř k bodu varu a opatrně do ní vložíme vejce, která by měla mít pokojovou teplotu. Za mírného probublávání je vaříme 5-6 minut. Pak je slijeme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme.

  • 3

    Rukolu opláchneme a vodu vytřepeme. Polovinu natrháme na kousky a dáme do mixéru. Přilijeme olivový olej a rozmixujeme. Opraný kopr nasekáme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu. Kopr a citronovou šťávu smícháme s rozmixovanou rukolou. Dochutíme solí.

  • 4

    Chleby potřeme vrstvou připraveného krému a každý rozkrojíme na polovinu. Obložíme je zbylými lístky rukoly a přidáme půlku vejce. Pokapeme rukolovo-koprovým olejem a ozdobíme očky a kaparou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace