Tortellini s lilkem a rajčaty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Olej olivový dle chuti
  • Tortelliny 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Lilek 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr parmezán 60 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Rajče 500 g
  • Bazalka nasekaná 4 lžíce

Postup

  • 1

    Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme v pánvi na olivovém oleji. Po třech minutách přidáme prolisovaný česnek a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme přiklopené pokličkou dvacet minut. Během dušení několikrát zamícháme.

  • 2

    Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Pokapeme je olejem, osolíme a opečeme nasucho v pánvi, z každé strany asi 2 minuty. Pak ho přidáme k podušeným rajčatům.

  • 3

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, do které přilijeme trochu olivového oleje. Po deseti minutách je scedíme a nasypeme k rajčatům, dobře promícháme a společně ještě asi dvě minty povaříme. Nakonec přidáme natrhané lístky bazalky a podáváme posypané parmezánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace