Tortilly s falafelem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Fazole bílé 1 plechovka
  • Citron 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Nové koření 1 lžička
  • Vejce 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Tortilla 8 ks
  • Sýr cottage 250 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Limetka 1 ks
  • Sterilovaná cizrna 1 plechovka
  • Sůl dle potřeby
  • Harissa 1 lžíce
  • Strouhanka 2 lžíce
  • Koriandr 1 svazek
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Sladká chilli omáčka Vasco da Gama 1 lžíce
  • Rajče 4 ks
  • Česnek 1 stroužek

Postup

  • 1

    Na falafel: Fazole a cizrnu slijeme a rozmixujeme. Dáme do mísy, přistrouháme trochu citronové kůry, přidáme špetku soli a pepře, harissu, nové koření, strouhanku, vejce a nasekané stonky koriandru. Zamícháme a pak ze směsi vytvarujeme osm placiček. V pánvi rozehřejeme olej a placičky opečeme dozlatova.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na kousky, jarní cibulky nadrobno, společně je osmahneme na pánvi a dle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Na salsu: Rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme najemno. Rajčata a chilli vložíme do misky, přidáme nasekané koriandrové lístky, česnek a ochutíme šťávou z limetky, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Tortilly dáme na 45 sekund prohřát do mikrovlnné trouby. Mezitím vmícháme chilli omáčku do sýra cottage a papriku s cibulkou zakápneme šťávou z poloviny citronu. Teplé tortilly, hotový falafel, zeleninovou oblohu, salsu a dip servírujeme společně.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace