Toskánské kuře


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 800 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rozmarýn 2 větvičky
  • Česnek 1 palička
  • Olej rostlinný 1.5 lžíce
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Tymián 2 snítky
  • Kuřecí stehna 4 ks
  • Pinie 1 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a podélně nakrájíme. V míse smícháme olej s mletou paprikou, solí a pepřem. Vložíme do ní brambory a v ochuceném oleji je obalíme.

  • 2

    Kuřecí stehna očistíme, omyjeme je pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme je a opepříme.

  • 3

    Do zapékací formy rozprostřeme nejprve brambory a na ně pak položíme stehna. Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a maso s bramborami necháme péct.

  • 4

    Stroužky česneku oloupeme a nahrubo nasekáme. Bylinky opláchneme a necháme oschnout. Asi po 35 minutách pečení přidáme česnek s bylinkami a piniovými oříšky k pokrmu. Vše dopečeme doměkka. Podáváme s hlávkovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace