Tostadas s vepřovým masem po pastýřsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 8 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Rajče 1
  • Česnek 3 stroužky
  • Skořice celá 1 kousek
  • Římský kmín 0.25 lžička
  • Vepřová krkovice 600 g
  • Paprika žlutá 0.5
  • Malé tortilly (tostadas)
  • Čerstvý ananas 1 kolečka
  • Cibule 1
  • Ananasový džus 150 ml
  • Hřebíček 2
  • Mořská sůl
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Koriandr snítka
  • Sušené chilli papričky 3
  • Cibule bílá 1

Postup

  • 1

    Rajče rozkrojíme na polovinu. Zahřejeme pánev a rajče na ni položíme nejprve řezem dolů. Opékáme ho, až řez zhnědne. Pak rajče opečeme i z druhé strany dohněda.

  • 2

    Chilli papričky povaříme 3-5 minut ve vodě, až změknou a budou se rozpadat. Pak z nich odstraníme semeníky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nahrubo usekáme. Kolečko ananasu nakrájíme na kousky.

  • 3

    Do mixéru vložíme opečené rajče, povařené chilli papričky, nakrájenou cibuli, česnek a ananas. Vše zalijeme džusem a rozmixujeme. Rozmixovanou směs vlijeme do mísy. Přidáme skořici, hřebíček, římský kmín a sůl a promícháme. Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do marinády a necháme odležet 30 minut v chladu.

  • 4

    Grilovací pánev lehce potřeme olejem a rozpálíme. Marinované plátky masa osušíme a rozložíme na rozpálenou grilovací pánev. Opékáme je z obou stran. Pak maso nakrájíme na velmi drobné kostičky.

  • 5

    Rajčátka pokrájíme, stejně jako cibuli a papriku. Zeleninu smícháme s usekaným koriandrem a kostkami masa. Směs servírujeme na tostadas s naloženými papričkami jalapeňo a zakysanou smetanou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace