Trhaný parmezánový chléb


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Vlažná voda 6 lžic
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Máslo 7 lžic
  • Sůl 1 lžička
  • Mléko 180 ml
  • Tymián 4 snítky
  • Máslo na vymazání
  • Droždí 30 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Sýr parmezán 50 g
  • Vejce 1 ks
  • Rozmarýn 4 snítky
  • Česnek 2 stroužky

Postup

  • 1

    Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a lžičku mouky. Dobře promícháme a necháme vzejít kvásek. Dortovou formu na věnec vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V míse promícháme část mouky se zbylým cukrem, solí, vejcem, dvěma lžícemi másla, mlékem a kváskem. Postupně přidáváme zbylou mouku, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn. Dobře ho propracujeme a necháme zakryté utěrkou asi 30 minut kynout.

  • 3

    Bylinky omyjeme a nasekáme spolu s oloupaným česnekem nadrobno. Vložíme je do misky a smícháme se zbylým rozpuštěným máslem. Těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm. Rozkrájíme ho na kousky, ze kterých vytvarujeme kuličky.

  • 4

    Postupně je namáčíme do bylinkového másla a obalujeme v parmazánu. Kuličky klademe těsně vedle sebe a vyplníme jimi formu až po okraj. Poté je necháme ještě asi 40 minut kynout. Chléb pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace