Triple Chocolate Cake


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 90 g
  • Prášek do pečiva 6 g
  • Cukr krupice 120 g
  • Mléko 80 ml
  • Extra Jam višeň 100 g
  • Čokoláda hořká 140 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Čokoládové hobliny na ozdobu
  • Kakao 20 g
  • Máslo přepuštěné 25 g
  • Vejce 1 ks
  • Káva 50 ml
  • Smetana ke šlehání 500 ml
  • Želatina 5 plátků
  • Bílá čokoláda 140 g

Postup

  • 1

    Na korpus:

    • 90 g hladké mouky
    • 20 g kakaa
    • 6 g prášku do pečiva
    • 25 g másla (rozpuštěného)
    • 120 g krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 80 ml mléka
    • 50 ml silné kávy
    • 100 g Extra Jam višeň

    Na tmavou pěnu:

    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 140 g hořké čokolády
    • 2 plátky želatiny
    • několik kapek vanilkového extraktu

    Na světlou pěnu:

    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 140 g bílé čokolády
    • 3 plátky želatiny
    • několik kapek vanilkového extraktu
    • čokoládové hobliny na ozdobu

  • 2

    V míse si smícháme mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva a prosejeme.

  • 3

    Postupně do směsi přidáváme máslo, vejce, mléko a kávu. Vše důkladně promícháme a pečeme v dortové formě (o průměru 17 - 19 cm), kterou jsme si vyložili pečicím papírem na 180 stupňů 30 minut.

  • 4

    Upečený korpus necháme vychladnout a seřízneme ho nahoře do roviny a potřeme višňovým džemem.

  • 5

    Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 100 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni, přidáme do ní vymačkané plátky želatiny a vanilkový extrakt. Nakonec v ní rozpustíme i hořkou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 150 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme. Hotovou pěnu dáme na korpus a necháme minimálně 2 hodiny vychladnout.

  • 6

    Stejný postup opakujeme se světlou pěnou. Dort nakonec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace