Tuňákový burger


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Maso

  • Tuňák čerstvý 450 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Koriandr 2 lžíce
  • Smetana na šlehání 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Pálivé papričky jalapeňos 4 ks
  • Houska 4 ks

 

  • Cibulka jarní 2 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Solamyl 3 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Limetka 2 ks
  • Olej řepkový 100 ml
  • Listy salátu 4 ks
  • Máslo 20 g

Dresink

  • Avokádo 2 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Cibulka jarní 1 ks

 

  • Rajče 1 ks
  • Limetka 0.5 ks
  • Koriandr 1 lžíce

Postup

  • 1

    Tuňáka nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Jarní cibulky, cibuli a česnek očistíme, usekáme najemno a přidáme k tuňákovi. Přidáme koriandr, solamyl, smetanu a vejce. Dochutíme limetovou šťávou, solí a pepřem a pečlivě promícháme. Z připravené směsi vytvarujeme čtyři stejné burgery a uložíme je odpočinout do chladu.

  • 2

    Mezitím připravíme dip. Z avokád odstraníme pecku a dužinu vykrojíme ze slupky lžící. V misce ji rozmačkáme vidličkou a pokapeme limetovou šťávou. Jarní cibulku, rajče a chilli papričku nakrájíme nadrobno a vmícháme do rozmačkaného avokáda. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Papričky jalapeňos nakrájíme na kolečka, opečeme na lžíci oleje a sundáme z pánve. Přilijeme zbylý olej a opečeme na něm připravené tuňákové burgery.

  • 4

    Housky rozkrojíme, řezné plochy potřeme slabě máslem a krátce opečeme. Na opečené spodky housky rozetřeme avokádový dip guacamole a obložíme ji listy salátu. Na ně položíme tuňákový burger, orestované jalapeňos a přiklopíme. Ihned podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace