Tvarohové knedlíky s jablky a mákem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Strouhanka 150 g
  • Sůl špetka
  • Máslo 30 g
  • Cukr moučka 100 g
  • Dětská krupička 100 g
  • Tvaroh měkký 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Med 2 lžíce
  • Mák mletý 100 g

Postup

  • 1

    Strouhanku nasypeme do mísy a promícháme s tvarohem, vejci, špetkou soli, 20 g másla a dětskou krupičkou. Pokud je těsto tuhé, můžeme přidat trochu mléka. Necháme 15 minut odpočinout.

  • 2

    Z těsta tvarujeme knedlíčky, vkládáme je do vroucí vody a vaříme asi 8 minut. Vyjmeme je a udržujeme teplé.

  • 3

    Jablka omyjeme, nakrájíme na kolečka a vykrojíme středy. V pánvičce rozpustíme zbylé máslo, přimícháme med a jablka v této směsi lehce podusíme.

  • 4

    Jablka a knedlíky rozdělíme na talíře. Mák smícháme s cukrem, knedlíky jím posypeme a pokapeme štávou s podušených jablek.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace