Tvarohové miništoly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 16 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Rozinky 50 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Kypřící prášek 1 lžička
  • Mandle sekané 50 g
  • Máslo 60 g

 

  • Rum 70 ml
  • Cukr moučka 50 g
  • Tvaroh měkký 100 g
  • Kůra z bio pomeranče 1

Nezařazené

  • Máslo 60 g

 

  • Cukr moučka 60 g

Postup

  • 1

    Rozinky propláchneme vodou, zalijeme je rumem a necháme přes noc nabobtnat.

  • 2

    Na vál prosijeme mouku s cukrem a kypřicím práškem. Promícháme ji s tvarohem, mandlemi, nastrouhanou pomerančovou kůrou a změklým máslem. Nakonec přidáme rozinky a vypracujeme hladké těsto.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dvě části. Z každé vytvarujeme asi 40 cm dlouhý váleček, který mírně rozválíme na šířku asi 8 cm. Rozkrájíme jej zhruba na 8 kousků a přehnutím tvarujeme malé štoly.

  • 4

    Štoly rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení je ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace