Tvarohové šátečky s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Sůl 1 špetka
  • Tvaroh měkký 250 g

 

  • Máslo 250 g
  • Mouka hladká 300 g

Nezařazené

  • Švestková povidla slazená Hamé 150 g
  • Cukr moučka dle potřeby

 

  • Cukr vanilkový dle potřeby

Postup

  • 1

    Přemýšlíte, čím překvapit přátele k odpolední kávě nebo čaji. Co třeba tvarohové šátečky s povidly? Mouku smícháme spolu s měkkým máslem, přidáme špetku soli a kostku tvarohu. Rychle vypracujeme těsto a na 30 minut jej dáme do lednice.

    Rozválíme na plát o tloušťce cca 3 mm, který rozkrájíme na čtverce zhruba 7*7 cm. Doprostřed dáme lžičku povidel, okraje šátečků potřeme vodou, přeložíme a okraje vzniklých trojúhelníků k sobě dobře přitiskneme, aby nám povidla nevytekla.

    Pečeme přibližně 20 min. při 170 °C na plechu vyloženém pečícím papírem. Teplé obalujeme ve směsi cukru a vychladlé podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace