Udon s kuřecím masem, vejcem a špenátem (Japonsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Maso z kuřecích stehen 200 g
  • Sójová omáčká šóju 3 lžíce
  • Baby špenát 150 g
  • Nudle udon 200 g
  • Mirin víno 1 lžíce
  • Saké 1 lžíce
  • Shiitake 4 ks
  • Pórek 1 ks
  • Drůbeží vývar 1000 ml
  • Vejce 4 ks

Postup

  • 1

    Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Zalijeme ho saké a asi 1 lžící sójové omáčky a alespoň hodinu necháme marinovat. Houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Pak je scedíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Listy špenátu spaříme ve vroucí vodě. Scedíme je a necháme odkapat. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme je, necháme okapat a rozdělíme do misek.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu. Dochutíme ho zbylou sójovou omáčkou a vínem mirin. Vsypeme do něj kuře s pórkem a houby asi 5 minut je povaříme.

  • 4

    Do hrnce opatrně, abychom nepoškodili žloutek, rozklepneme vejce. Polévku velmi zvolna vaříme dalších asi 5 minut. Před koncem do ní vmícháme špenát. Rozdělíme ji do misek s nudlemi a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace