Vaječné ragú s hovězími kousky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Máslo 30 g
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Hořčice dijonská 2 lžíce
  • Vejce 6
  • Hovězí roštěná 400 g
  • Hrášek mražený 200 g
  • Nasekaný kopr 1 lžíce
  • Mouka hladká 30 g
  • Smetana 12 % 250 ml
  • Sůl
  • Mrkev 3
  • Olej 2 lžíce
  • Pepř mletý černý

Postup

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm mouku dozlatova. Jíšku zalijeme chladným vývarem, dobře rozšleháme a za občasného míchání přivedeme k varu. Poté přidáme smetanu, hořčici a sůl. Na mírném plameni necháme za občasného míchání provářet (asi 20 minut).

  • 2

    Mrkev oloupeme a nasekáme na jemné nudličky. Maso očistíme a také nakrájíme na tenké nudličky. Ve druhé pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Jemně ho osolíme, přidáme k němu mrkev a krátce ji osmahneme.

  • 3

    Do provařené omáčky přidáme propláchnutý hrášek, maso s mrkví a vaříme ještě asi 5 minut. Nakonec pokrm opepříme a opatrně do něj vmícháme vejce a nasekaný kopr. Podáváme s rýží.

  • 4

    Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut). Potom je zchladíme ve studené vodě, oloupeme a rozčtvrtíme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace