-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
>>ZNOJMIA Pikantka Pod masíčko 340g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Na těsto
10 g droždí
75 ml vody
špetka soli
150 g hladké mouky
Na oblohu
½ sklenice Znojmia Pod masíčko Pikantka
plátek šunky
4 třešničky mozzarely
2 lžíce strouhaného parmazánu
rajče
lístky bazalky
hrst rukoly
2 kousky hermelínu
Mouku osolte a prosejte. Z trošky vody a droždí si připravte kvásek. Vlijte jej do mouky, přidejte zbylou vodu a vypracujte těsto. Hněťte jej tak dlouho, dokud není hladké a nepřichytává se na stěny mísy. Připravené těsto na minipizzy přikryjte utěrkou a nechte zhruba 30 minut kynout
Vykynuté těsto prohněťte na pomoučněném vále a vyválejte tenkou placku. Skleničkou pak vykrojte základ na minipizzy. Střed prsty zploštěte, okraje nechte vystouplé.
Zeleninovou směs Znojmia Pod masíčko Pikantka rozmixujte. A dejte jako základ na minipizzy.
Na šunkové minipizzy vyskládejte kousky šunky a posypte parmazánem.
Na sýrové minipizzy dejte nakrájený hermelín, trošku mozzarelly a posypte parmazánem.
Na minipizzy ála margherita dejte nakrájenou nebo natrhanou mozzarelu, nasekanou bazalku a dozdobte kousky rajčat.
Minipizzy dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10-15 minut.