Valentýnské minipizzy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Droždí 10 g
  • Sůl špetka
  • Pikantka pod masíčko Znojmia 1 ks
  • Mozzarela třešničky 4 ks
  • Rajče 1 ks
  • Rukola hrst
  • Voda 75 ml
  • Mouka hladká 150 g
  • Šunka plátek
  • Sýr parmezán 2 lžíce
  • Bazalka hrst lístků
  • Sýr hermelín 2 ks

Postup

  • 1

    >>ZNOJMIA Pikantka Pod masíčko 340g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Na těsto
    10 g droždí
    75 ml vody
    špetka soli
    150 g hladké mouky

    Na oblohu
    ½ sklenice Znojmia Pod masíčko Pikantka
    plátek šunky
    4 třešničky mozzarely
    2 lžíce strouhaného parmazánu
    rajče
    lístky bazalky
    hrst rukoly
    2 kousky hermelínu

  • 2

    Mouku osolte a prosejte. Z trošky vody a droždí si připravte kvásek. Vlijte jej do mouky, přidejte zbylou vodu a vypracujte těsto. Hněťte jej tak dlouho, dokud není hladké a nepřichytává se na stěny mísy. Připravené těsto na minipizzy přikryjte utěrkou a nechte zhruba 30 minut kynout

  • 3

    Vykynuté těsto prohněťte na pomoučněném vále a vyválejte tenkou placku. Skleničkou pak vykrojte základ na minipizzy. Střed prsty zploštěte, okraje nechte vystouplé.

  • 4

    Zeleninovou směs Znojmia Pod masíčko Pikantka rozmixujte. A dejte jako základ na minipizzy. 

  • 5

    Na šunkové minipizzy vyskládejte kousky šunky a posypte parmazánem.

  • 6

    Na sýrové minipizzy dejte nakrájený hermelín, trošku mozzarelly a posypte parmazánem.

  • 7

    Na minipizzy ála margherita dejte nakrájenou nebo natrhanou mozzarelu, nasekanou bazalku a dozdobte kousky rajčat.

  • 8

    Minipizzy dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na  200 °C zhruba 10-15 minut.

  • 9

    Dozdobte bazalkou a rukolou.


Nahrávám