Vanilkové cupcakes s čokoládovým krémem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Třtinový cukr 135 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Mouka hladká 125 g
  • Himalajská sůl špetka
  • Čokoláda hořká 140 g
  • Cukr moučka 180 g
  • espresso 2 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 100 g
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Smetana ke šlehání 40 ml
  • Změklé máslo 200 g
  • Kakao 50 g
  • Extra Jam višeň 1 ks

Postup

  • 1

    >>Extra džem višeň 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Cupcakes

    • 135 g třtinového cukru
    • 2 vejce
    • Několik kapek vanilkového extraktu
    • 100 g másla
    • 125 g hladké mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • Špetka himalájské soli
    • 40 ml smetany ke šlehání

    Krém

    • 140 g hořké čokolády (70 %)
    • 200 g másla (povoleného)
    • 180 g moučkového cukru
    • 50 g kvalitního kakaa
    • 2 lžíce espressa
    • Několik kapek vanilkového extraktu

    Náplň

    • Extra Jam Hamé višně

     

  • 2

    Vejce si ušleháme s cukrem a vanilkou do světlé pěny.

  • 3

     Máslo si rozpustíme a necháme ho zchladnout.

  • 4

    V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl a vše prosejeme.

  • 5

    Do vyšlehaných vajec postupně přidáváme sypkou směs. Nakonec přidáme máslo a smetanu.

  • 6

    Formu na cupcakes vyložíme papírovými košíčky, které plníme těstem (cca 12 košíčků).

     

  • 7

    Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

  • 8

    Cupcakes necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Povolené máslo šleháme několik minut v robotu. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni, přidáme do ní espresso, vanilkový extrakt a necháme zchladnout. Do másla postupně přimícháváme moučkový cukr a kakao a vyšleháme do hladkého krému. Nakonec přidáme po lžících čokoládovou směs.

  • 9

    Do cupcakes uděláme lžičkou důlek, který naplníme višňovým džemem. Nakonec ozdobíme čokoládovým krémem pomocí zdobičky a plastového sáčku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace