Vanilkovo-malinový dort


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 2 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 375 g
  • Kypřící prášek 3 lžičky
  • Cukr krystal 335 g
  • Vanilkový extrakt 4 lžičky
  • Extra Jam Hamé malina 450 g
  • Máta hrst
  • Smetana ke šlehání 560 ml
  • Sůl 0.5 lžička
  • Změklé máslo 226 g
  • Vejce 5 ks
  • Mléko plnotučné 240 ml
  • Maliny hrnek
  • Mascarpone 500 g
  • Cukr moučka 90 g

Postup

  • 1

    Na korpus:

    • 375 g hladké mouky
    • ½ lžičky soli
    • 3 lžičky kypřícího prášku
    • 226 g změklého másla
    • 335 g krystalového cukru
    • 5 vajec
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 240 ml plnotučného mléka

     

    Na náplň a ozdobu:

    • 450 g Hamé Extra Jam Malina
    • hrnek čerstvých malin
    • hrst čerstvé máty
    • 500 g sýru Mascarpone
    • 560 g smetany ke šlehání
    • 90 g moučkového cukru
    • 2 lžičky vanilkového extraktu

     

  • 2

    >>Extra džem malina 450g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si dvě olejem vymazané formy na dort (22 cm).

  • 3

    Připravte si ingredience na korpus. Smíchejte mouku, se solí, cukrem, kypřícím práškem. Přidejte změklé máslo a zapracujte. Vmíchejte vejce, vanilkový extrakt a nakonec mléko. Pořádně promíchejte, aby vám vzniklo těsto.

  • 4

    Polovinu vlijte do jedné formy a druhou polovinu do druhé a dejte na 30 minut péct.

  • 5

    Nechte vychladnout, vyndejte z formy a oba korpusy rozřízněte tak, že vám vzniknou celkem 4 vrstvy.

  • 6

    Připravte si krém na náplň. V jedné míse vyšlehejte smetanu. V druhé rozmíchejte mascarpone a smixujte s cukrem. Postupně a jemně vmíchejte šlehačku do mascarponové směsi a naplňte zdobičku.

  • 7

    První vrstvu korpusu umístěte na talíř. Potřete ⅓ džemu a ⅕ krému. Na zdobení položte další vrstvu a postup ještě dvakrát zopakujte. Čtvrtou vrstvu ozdobte krémem a poslední pětinou potřete obvod dortu.

  • 8

    Nechte minimálně 4-6 hodin odležet v lednici (nejlépe přes noc).

  • 9

    Před podáváním ozdobte čerstvými malinami a mátou.


Nahrávám