Vařená kuřecí prsíčka se zeleninou a rýží


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 1 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 0.5 ks
  • Kapusta růžičková 60 g
  • Zelené fazolky 75 g
  • Koriandr 2 snítky
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Rýže dlouhozrnná 75 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Mrkev 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Černý pepř celý dle chuti
  • Kuřecí prsa 120 g

Postup

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu asi litr vody. Vložíme do ní oloupanou půlku cibule a stroužek česneku, celý pepř, sůl a citronovou šťávu. Přidáme kuřecí maso a zprudka zavaříme. Potom teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 12 minut. Odstavíme a necháme ve vývaru.

  • 2

    Karotku očistíme, nakrájíme podélně na šestiny a dáme vařit do osolené vody. Když je poloměkká, přidáme očištěné fazolky a pokrájené kapustičky a vaříme téměř doměkka.

  • 3

    Zeleninu scedíme a rozdělíme do talířů. Přidáme pokrájené maso a doplníme uvařenou rýží. Posypeme čerstvým koriandrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace