Vegetariánská paella s hráškem, kukuřicí a brokolicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže dlouhozrnná 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Paprika červená 1 ks
  • Brokolice 250 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Kmín drcený 0.5 lžička
  • Petrželka 1 svazek
  • Vegeta 1 lžička
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Hrášek mražený 150 g
  • Pepř mletý černý špetka
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Pažitka na ozdobu
  • Zeleninový vývar 150 ml

Postup

  • 1

    Rýži propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme doměkka. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mladou cuketu nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semínek, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Očištěnou brokolici nebo romanesco (žlutozelená odrůda květáku s růžicemi uspořádanými do pyramidy) rozebereme na růžičky. Hrášek necháme rozmrazit.

  • 2

    Růžičky brokolice a hrášek vsypeme do vroucí vody a 2 minuty necháme povařit. Poté je scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném oleji s máslem orestujeme cibuli a česnek. Vmícháme cuketu s paprikami, brokolici, hrášek a vše opečeme.

  • 4

    Směs osolíme, opepříme a dochutíme vegetou, paprikou a kmínem. Vše podlijeme vývarem a pozvolna dusíme asi 10 minut. Nakonec zeleninovou směs smícháme s rýží a sekanou petrželkou. Paellu ozdobíme pažitkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace