Vegetariánské fazolové hamburgery


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Bulgur 50 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl dle potřeby
  • Koriandr špetka
  • Strouhanka 50 g
  • Salát hlávkový 4 listy
  • Jogurt bílý 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama dle potřeby
  • Římský kmín 1 lžička
  • Fazole červené sterilované 2 konzervy
  • Hamburgerové žemle 4 ks
  • Cherry rajčátka 8 ks
  • Chilli koření dle chuti

Postup

  • 1

    Bulgur připravíme dle návodu na obalu. Hotový ho vsypeme do pánve, přiklopíme a na velmi mírném ohni necháme proschnout. Odstavíme ho a necháme vystydnout.

  • 2

    Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme asi 1 lžíci oleje a zpěníme na něm cibuli. Přidáme česnek s kořením a směs jen krátce orestujeme. Pánev odstavíme.

  • 3

    Fazole vyklopíme z plechovky a necháme okapat. Pak je rozmixujeme nahrubo. V misce je promícháme se směsí z pánve a bulgurem. Hmotu dle potřeby zahustíme strouhankou a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Z fazolové hmoty vytvarujeme asi 4 karbanátky a na 30 minut je odložíme do ledničky. Pak je opatrně opečeme na oleji v pánvi. Žemle rozpečeme a rozřízneme. Každou naplníme listem salátu, plátky rajčete a karbanátkem. Podáváme s jogurtem ochuceným trochou soli a chilli kořením.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace