Vegetariánské kapustové závitky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 500 g
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej rostlinný na smažení
  • Sýr niva 50 g
  • Muškátový květ špetka
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Kapusta růžičková 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Bylinky dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty uvaříme ve 125 ml zeleninového vývaru. Cibuli oloupeme a nasekáme. Mrkve očistíme a nastrouháme. Bylinky nasekáme.

  • 2

    Uvařené brambory rozmixujeme společně s vývarem. Hmotu smícháme s nasekanou cibulí, jednou mrkví, nivou a bylinkami. Vše promícháme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Očištěnou kapustu povaříme 6 minut. Poté oddělíme jednotlivé listy, z nichž seřízneme naplocho ztluštělá žebra. Listy potřeme nádivkou, podélné okraje založíme a zavineme. Závitky převážeme nití nebo provázkem.

  • 3

    Na rozpáleném oleji opečeme závitky, poté do pánve vložíme druhou nastrouhanou mrkev, zalijeme zbytkem vývaru a podusíme. Závitky servírujeme na dušené mrkvi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace