Vegetariánský guláš s lilky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 2 ks
  • Brambory 800 g
  • Mletá paprika sladká 2 lžíce
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián 3 snítky
  • Sůl dle potřeby
  • Paprika červená 2 ks
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Zeleninový vývar dle potřeby
  • Rozmarýn 2 snítky
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Lilek 2 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Smetana zakysaná 200 g

Postup

  • 1

    Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory také oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrolu na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme brambory a opečeme je. Vmícháme mletou papriku. Vše podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme bobkové listy, bylinky, sůl a pepř.

  • 3

    Lilky s paprikami očistíme a asi po 10 minutách vaření je přisypeme k bramborám. Vše vaříme doměkka.

  • 4

    Guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a necháme vařit ještě asi 5 minut. Dle potřeby ho dochutíme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace