Velikokonoční mini cheesecakes




Suroviny

  • Mouka hladká 3 hrnky
  • Cukr krystal 1 hrnek
  • Sůl špetka
  • Extra Jam meruňka Hamé 1 ks
  • Smetana zakysaná 170 g
  • Barevné cukrové zdobení
  • Kypřící prášek 1 lžička
  • Vejce 1 ks
  • Změklé máslo 1 hrnek
  • Mascarpone 280 g
  • Vanilkový extrakt 1 lžička

Postup

  • 1

    >>Extra džem meruňka 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Těsto

    • 3 hrnky hladké mouky
    • lžička kypřícího prášku
    • hrnek cukru krystal
    • 1 vejce
    • špetka soli
    • hrnek změklého másla

     

    Náplň

    • Hamé Extra Jam Meruňka
    • hrnek smetany ke šlehání (33 %)
    • 280 g mascarpone
    • 170 g zakysané smetany
    • lžička vanilkového extraktu
    • ⅔ hrnku cukru krystal
    • barevné cukrové zdobení

     

  • 2

    V míse smíchejte všechny ingredience na těsto a vypracujte do nelepivé hmoty.

  • 3

    Těsto rozdělte na polovinu a vyválejte každé zvlášť tak, že je položíte na pečicí papír a druhým archem papíru polovinu těsta překryjte a vyválejte na tloušťku cca 0,5 cm.

  • 4

    Pomocí skleničky na víno vykrojte korpusy mini cheesecakes.

  • 5

    Formu na cupcakes obraťte dnem vzhůru a nasprejujte je olejem, aby se k nim těsto nepřilepilo. Vykrájené korpusy vytvarujte na dna jednotlivých cupcakes a dejte na 5-10 minut do mrazáku.

  • 6

    Předehřejte troubu na 180 °C a následně pečte 10-15 minut a nechte vychladnout a připravené mini korpusy vyskládejte stranou.

  • 7

    Do každého základu na cheesecake dejte 1-2 lžičky Hamé Extra Jam Meruňka.

  • 8

    Nyní si připravte náplň. Vyšlehejte smetanu. V druhé misce šlehačem smíchejte mascarpone se zakysanou smetanou, vanilkových extraktem a cukrem. Šlehačku po částech jemně vmíchejte do směsi s mascarpone a zakysanou smetanou.

  • 9

    Připravenou náplní zarovnejte mini cheesecakes a posypte zdobením.

  • 10

    Nechte zatuhnout zhruba 30 minut v ledničce a podávejte.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace