Velikonoční beránek


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 180 g
  • Cukr krupice 100 g
  • Máslo 80 g
  • Čokoládová poleva 1 dle chuti
  • Extra Jam rybízový Hamé 1 dle chuti
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Citronová kůra 1 dle chuti
  • Bílá poleva 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Žloutky, cukr a máslo vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citrónovou kůru a krátce vše vyšleháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

    Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na beránka.

    Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. Celsia asi 40 minut.

    Upečeného beránka potřeme džemem, pak čokoládovou polevou. Po ztuhnutí čokoládové polevy zdobíme beránka bílou polevou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace