Velikonoční koláč s džemem a jablky




Suroviny

  • Mouka polohrubá 250 g
  • Cukr moučka 120 g
  • Máslo 0.5 ks
  • Vejce 3 ks
  • Marmeláda JAHŮDKA 1 dle potřeby
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mléko 2 lžíce
  • Citronová kůra 1 lžička

Postup

  • 1

    Oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.

    Pokapeme citronovou šťávou.

    Na pánvi na másle opečeme do zlatova plátky jablek, necháme je vychladnout.

    V misce rozšleháme máslo,cukr, vanilkový cukr, sůl a citr.kúru. Zašleháme do toho i vejce.

    Mouku smchme s kypřicím práškem a mlékem, smícháme s ušlehanou hnotou. Vznikne těsto.

    Formu na koláč vymažeme tukem a vlejeme do ní těsto. Na těsto rovnoměrně rozetřeme džem.Na něho poklademe plátky jablek. Musí se částečně překrývat.

    Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut, podle zkušenosti s vl. troubou.

    Vychladlý koláč pocukrujeme.

    Pečeme ho doma tradičně na Velikonoce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace