Velikonoční moučník


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 250 g
  • Prášek do pečiva 0.5 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Voda 100 ml
  • Olej rostlinný 100 ml
  • Cukr moučka 220 g
  • Vejce 4 ks
  • Citronová šťáva 2 ks

Postup

  • 1

    Vyšleháme sníh ze 4 bílků a asi tak jednu čtvrtinu cukru přisypeme.

    Zbytek cukru smícháme s vanilkovým cukrem,žloutky a vyšleháme do pěny,postupně přiléváme vodu s olejem pak přisypáváme mouku s pr.do pečiva a nakonec citr.šťávu.Do těsta vmícháme sníh.

    Pečeme na 180°-20 minut

    Vychladlý korpus rozkrojíme,polovinu potřeme marmeládou,přiložíme druhou polovinu.

    Poleva může být např. citronová,čokoládová.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace