Vepřo-knedlo-zelo


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

  • Žemle z předešlého dne 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Brambory 1 ks
  • Kmín 0.5 lžička
  • Mléko 250 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Kypřící prášek špetka
  • Vepřové maso 800 g
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Zelí kysané 500 g
  • Cukr krupice 1 lžíce

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Housku nakrájíme na kostičky. V mléce rozkvedláme vejce a rozpustíme sůl. Vlijeme je do prosáté mouky, přidáme housku a vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 60 minut odpočinout. Kypřicí prášek smícháme s trochou mouky a zapracujeme do odpočinutého těsta, ze kterého pak vyválíme 2 šišky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 25 minut. Uvařené knedlíky propícháme vidličkou a nakrájíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Maso omyjeme, osušíme, posolíme a opepříme. Vložíme je do pekáčku, přidáme cibuli a podlijeme asi 150 ml vody. Maso pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 75-90 minut doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek zahustíme moukou a připravíme z něj šťávu na podlití.

  • 3

    Bramboru oloupeme a najemno nastrouháme. Zelí propláchneme vodou a necháme na sítku okapat. Překrájíme je na menší kousky, dáme do kastrůlku a ve troše vody je spolu s nastrouhanou bramborou a kmínem podusíme. Zelí dochutíme solí a cukrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace