Vepřová kýta po myslivecku s červenou řepou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřová kýta 800 g
  • Sůl dle potřeby
  • Solamyl 3 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Paprika slovenská 1 ks
  • Sterilované žampiony 200 g
  • Víno červené 200 ml
  • Česnek 4 stroužky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Pórek 1 ks
  • Červená řepa sterilovaná 200 g
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 1 lžička
  • Šunka 50 g

Postup

  • 1

    Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme, nasekáme najemno a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Na pánvi rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme.

  • 2

    Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na plátky, papriku na nudličky a cibuli nasekáme nadrobno. Vše přidáme k masu a krátce orestujeme. Přimícháme okapanou červenou řepu a žampiony, zakapeme sójovou omáčkou a zalijeme červeným vínem. Přiklopíme a dusíme doměkka.

  • 3

    Směs podle chuti osolíme, rozdělíme na talíře a posypeme na nudličky nakrájenou šunkou. Podáváme s malými bramboráčky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace