Vepřová kýta s hráškem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Česnek 2 stroužky
  • Masový vývar 200 ml
  • Máslo 2 lžíce
  • Maso vepřové 500 g
  • Kari špetka
  • Hrášek sterilovaný 300 g

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Maso očistíme, omyjeme a osušíme, pak je nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme (asi 5 minut). Osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. Česnek oloupeme a prolisujeme ho k masu, vše za stálého míchání krátce osmahneme.

  • 3

    Zalijeme sklenkou vývaru a při střední teplotě zvolna dusíme doměkka. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme okapat a nakonec přisypeme k masu (sterilovaný hrášek necháme jen prohřát). Jako příloha je vhodná rýže posypaná petrželkou a rajčatový salát.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace