Vepřové balchao (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 15 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Pepř 0.5 lžička
  • Hřebíček 4 ks
  • Sušené chilli papričky 2 ks
  • Zázvor kousek
  • Sůl dle potřeby
  • Kurkuma 2 lžičky
  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička na ozdobu
  • Lístky koriandru na ozdobu
  • Skořice celá kousek
  • Římský kmín 2 lžičky
  • Česnek 3 stroužky
  • Olej rostlinný 5 lžic
  • Vepřová kýta 600 g
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Cukr krupice dle chuti
  • Vinný ocet 2 lžíce

Postup

  • 1

    Do hmoždíře nasypeme pepř, hřebíčky, skořici, římský kmín i sušené chilli papričky a vše rozdrtíme. Česnek i zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno. Do hluboké pánve nalijeme asi 3 lžíce oleje, rozehřejeme ho a česnek se zázvorem na něm orestujeme. Přisypeme rozdrcené koření a také ho osmahneme.

  • 2

    Pak přidáme maso nakrájené na kostky a restujeme ho, dokud nezatáhne. Vmícháme kurkumu a po chvilce protlak. Vše podlijeme vodou, osolíme, přiklopíme a zvolna necháme dusit, dokud není maso měkké.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, na zbylém oleji osmahneme dozlatova a vmícháme do masové směsi. Balchao dochutíme solí, cukrem a octem. Hotový pokrm rozdělíme do misek a ozdobíme rozkrojenou čerstvou chilli papričkou a koriandrem. Podáváme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace