Vepřové kotlety po italsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vepřová kotleta s kostí 4 plátky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Paprika červená 1 ks
  • Česnek 4 stroužky
  • Masový vývar 100 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový 2.5 lžíce
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Petrželka 2 lžíce

Postup

  • 1

    Maso očistíme, na okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Osolíme je a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm z obou stran zprudka opečeme. Pak je přendáme do zapékací mísy.

  • 3

    Ve výpeku osmahneme očištěné, pokrájené papriky. Přidáme prolisovaný česnek i rajský protlak a ještě krátce orestujeme.

  • 4

    Paprikovou směs přidáme k masu. Vše podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je pečivo, těstoviny či rýže.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace