Vepřové kotlety s voňavými bramborami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 2
  • Vepřová pečeně bez kosti 4 plátky
  • Olej 3 lžíce
  • Tymián na dochucení
  • Pepř mletý barevný
  • Česnek 4 stroužky
  • Sůl
  • Vývar 400 ml
  • Brambory 10

Postup

  • 1

    Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vepřovou plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    V tlakovém hrnci rozpálíme olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Pak je vyjmeme a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem. Základ zalijeme vývarem, maso vložíme zpět a ochutíme tymiánem.

  • 3

    Přiklopíme poklicí a hrnec uzavřeme. Regulaci tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když regulátor tlaku začne uvolňovat páru, teplotu zmírníme a maso dusíme 10 minut. Pak opatrně vypustíme všechnu páru a hrnec otevřeme.

  • 4

    Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na čtvrtky a přidáme do hrnce. Lehce osolíme a hrnec opět uzavřeme. Necháme natlakovat a vaříme dalších 5 minut. Hotové vepřové kotlety podáváme s bramborem a výpekem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace