Vepřové maso se zázvorem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Salát

  • Olej sezamový 20 ml
  • Okurka 2 ks
  • Rýžový ocet 60 ml

 

  • Sójová omáčka Vasco da Gama 40 ml
  • Vojtěška naklíčená 200 g

Maso

  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 200 g
  • Vepřová pečeně bez kosti 600 g

 

  • Cukr krupice 50 g
  • Sójová omáčká šóju 200 g

Postup

  • 1

    Vepřové maso očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme ho se sójovou omáčkou a cukrem. Do této marinády naložíme maso asi na 3 minuty. Na pánvi rozpálíme olej a naložené maso na něm zprudka opečeme. Maso je hotové, když se omáčka zredukuje na jednu třetinu.

  • 2

    Okurky omyjeme a nožem nebo škrabkou nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Rozdělíme je do misek a posypeme klíčky vojtěšky. Zalijeme zálivkou, připravenou smícháním sójové omáčky, rýžového octa, cukru a sezamového oleje.

  • 3

    Hotovou masovou směs podáváváme se salátem moyashi. Tip: U japonských jídel můžeme vynechat cukr, pokud použijeme sladkou sójovou omáčku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace