Vepřové medailonky pečené ve slanině


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřová panenka 800 g
  • Pepř mletý černý
  • Směs listových salátů 250 g
  • Citron 1
  • Sýr mozzarella 120 g
  • Sůl
  • Slanina 8 plátků
  • Olej olivový
  • Cherry rajčátka 150 g
  • Olivy zelené 100 g

Postup

  • 1

    Panenku očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Lehce maso naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek zabalíme do slaniny.

  • 2

    Rozpálíme pánev a na troše oleje plátky opečeme z obou stran. Maso poté necháme při pokojové teplotě odpočinout.

  • 3

    Směs salátů propláchneme a necháme okapat nebo osušíme v utěrce. Salát nasypeme do misky, přidáme nakrájená cherry rajčátka, mozzarellu nakrájenou na kostičky a přepůlené olivy. Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Salát promícháme a rozdělíme na talíře. Přidáme opečenou panenku a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace