Vepřové medailonky s hruškami a nivou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Hrušky jsou v kuchyni skoro univerzální ovoce, které dokonale zvládá svoji roli ve sladkých i slaných receptech. Své o tom ví Francouzi, kteří je směle vaří s pepřem a podávají k sýrům. Jako sladká protiváha k pikantnímu sýru s modrou plísní fungují i v tomto receptu dokonale.

Suroviny

  • Vepřové medailonky 4 ks
  • Kompot hruškový Vasco da Gama 1 ks
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Červená cibule 2 ks
  • Sýr niva 100 g
  • Olej olivový dle potřeby

Postup

  • 1

    Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. 4 hrušky vyklopte do cedníku a nechte pořádně okapat. Pak je nakrájejte na plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a pomalu na něm opékejte cibuli. Dopřejte jí klidně 20 minut, jen nezapomeňte snížit teplotu a průběžně míchat. Hotovou cibulku vyklopte do misky a přidejte k ní plátky hrušek a nasekaný rozmarýn.

  • 3

    Do pánve přilijte trochu oleje a opečte nasolené medailonky. Upečené maso dejte do pekáčku, poklaďte vrstvou hruškové směsi a navrch rozdrobte nivu.

  • 4

    Dejte na chvilku zapéct pod rozpálený gril a podávejte.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace