Vepřové nudličky na sladkokyselo (Čína)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Sůl dle potřeby
  • Cukr krupice 3 lžíce
  • Solamyl 3 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Kečup 3 lžíce
  • Worcestrová omáčka 1 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Vepřová panenka 400 g
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Paprika červená 1 ks
  • Ananas 150 g
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 1 lžíce
  • Vinný ocet 1 lžíce

Postup

  • 1

    Vejce rozšleháme se 4 lžícemi vody, trochou soli a špetkou cukru. Maso očistíme, nakrájíme na nudličky a obalíme ve vejcích. Vyjmeme ho a promícháme se 2 lžícemi škrobu. Pak ho zprudka orestujeme na oleji v pánvi a vyjmeme ho.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Papriky očistíme a pokrájíme na nudličky. Ananas nakrájíme na kostičky. Vše orestujeme ve výpeku z masa a také vyjmeme.

  • 3

    Kečup rozmícháme se sójovou a worcesterskou omáčkou, octem a zbylým cukrem. Směs vlijeme do pánve a přivedeme k varu. Pak přilijeme lžíci škobu rozmíchanou ve 250 ml vody. Do vroucí omáčky vsypeme maso a směs s ananasem. Vše prohřejeme a odstavíme. Podáváme s dušenou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace