Vepřové nudličky se zelenou paprikou (Čína)




Suroviny

  • Vepřová kýta 500 g
  • Sherry suché 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Chilli paprička červená 1 ks
  • Masový vývar na podlití
  • Sójová omáčka Vasco da Gama dle potřeby
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Paprika zelená 1 ks
  • Chilli paprička zelená 1 ks
  • Kukuřičný škrob 1.5 lžičky

Postup

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse smícháme lžíci sójové omáčky, sherry a 2 lžíce oleje; maso v této směsi obalíme a necháme alespoň 15 minut marinovat.

  • 2

    Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. Papriku i papričky očistíme a nakrájíme na proužky.

  • 3

    V pánvi wok rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme maso. Přidáme připravenou zeleninu a také ji zprudka osmahneme. Nakonec vše podlijeme vývarem, v němž jsme rozmíchali škrob, a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pokrm dochutíme sójovou omáčkou. Podáváme s rýží či rýžovými nudlemi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace