Vepřové rolky s pikantní paštikou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Řízek vepřový 4 ks
  • Anglická slanina 4 plátky
  • Sůl dle potřeby
  • Zelený sterilovaný pepř 1.5 lžičky
  • Hrášek sterilovaný 200 g
  • Petržel kadeřavá/kudrnka na ozdobu
  • Pikantní paštika 100 g
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Baby karotka 200 g
  • Tymián na ozdobu

Postup

  • 1

    Řízky opláchneme, osušíme a na okraji nařízneme. Naklepeme je přes folii, lehce osolíme a potřeme paštikou. Pak řízky stočíme do roládek a každou pevně obalíme plátkem anglické slaniny.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a rolky na něm zprudka opečeme. Pak je i s olejem dáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě při 180 °C pečeme asi 20 minut doměkka. Rolky vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 3

    Do výpeku přilijeme smetanu, přidáme sterilovaný pepř a krátce povaříme. Karotku očistíme a asi 5 minut blanšírujeme ve vroucí vodě. Pak vodu slijeme a karotku necháme okapat, stejně jako sterilovaný hrášek. Petrželku a tymián opláchneme, petrželku nasekáme najemno.

  • 4

    Vepřové rolky se smetanovou omáčkou a zeleninou rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a ozdobíme tymiánem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace