Vepřové satay špízy se salátem (Thajsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřová krkovice 600 g
  • Čínské zelí pak-choi 1 svazek
  • Mrkev 1 ks
  • Koriandrová nať 0.5 svazek
  • Med 50 g
  • Olej olivový 50 ml
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 2 lžíce
  • Orientální marináda se zázvorem 1 balení
  • Chilli paprička 1 ks
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Mungo výhonky 200 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Citronová šťáva 50 ml
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Plátky krkovice naklepeme lehce přes fólii. Naklepané plátky rozkrájíme po délce na proužky široké 2 cm a vložíme do misky. Přelijeme je orientální marinádou se zázvorem, promícháme a necháme rozležet.

  • 2

    Marinované proužky masa navlékneme po celé délce vlnkovitě na špejle. Špízky opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi z obou stran.

  • 3

    Med smícháme s najemno nakrájeným česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou a sójovou omáčkou. Salát pak choi opereme a natrháme na kousky. Papričku a mrkev nakrájíme na nudličky, cibulku na kolečka a vše smícháme v misce. Přidáme výhonky, nasekaný koriandr a přelijeme zálivkou. Salát podáváme ke špízům.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace