Vepřové se špenátem a polentovými knedlíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Česká nedělní klasika dostane italský šmrnc, když místo obligátních bramborových knedlíků připravíte do křupava opečené polentové knedlíky ochucené sýrem.

Suroviny

  • Maso vepřové ve vlastní štávě 1 balení
  • Instantní polenta 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Máslo 1 lžíce
  • Špenátové listy 250 g
  • Sýr čedar 100 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Olej olivový dle potřeby

Postup

  • 1

    Polentu připravte podle návodu. Místo osolené vody můžete použít vývar, polenta bude chutnější. Hotovou hmotu vlijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete na rovnoměrnou vrstvu asi 1 cm silnou. Nechte vychladnout a ztuhnout.

  • 2

    Obrácenou skleničkou vykrojte „knedlíky“. Potřete olivovým olejem a posypejte strouhaným čedarem. Rozpalte gril na 200 °C a opékejte 10-15 minut, podle barvy.

  • 3

    Čerstvý špenát pořádně propláchněte a nechte okapat. Ořízněte tvrdé řapíky a větší listy můžete překrojit. V hlubší pánvi rozpusťte máslo s olivovým olejem a opečte nejdřív jemně nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidejte drcený česnek. Krátce orestujte a přisypejte špenát. Osolte, přikryjte pokličkou a snižte teplotu. Většinou není potřeba podlévat, ale pokud by to bylo potřeba, můžete přilít 1-2 polévkové lžíce vody. Nechte dusit 15 minut.

  • 4

    Vepřové maso rozdělte na menší části a ohřejte ve vlastní šťávě. Servírujte s polentovými knedlíky a hotovým špenátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace