Vepřové závitky plněné červeným zelím


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Červené zelí sterilované 500 g
  • Anglická slanina 4 plátky
  • Sádlo 2 lžíce
  • Švestky sušené 12 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Maso vepřové 4 plátky
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Rozmarýn 2 snítky

Postup

  • 1

    Zelí zcedíme a vymačkáme z něj všechen lák. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny. Do středu každé porce položíme přiměřeně velký váleček zelí a přidáme 3 vypeckované švestky. Maso zavineme a ovážeme provázkem.

  • 2

    Pekáček vymažeme sádlem. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Dno pekáčku vyložíme cibulí a česnekem a na ně položíme maso. Přidáme rozmarýn a pekáč přiklopíme. Troubu předehřejeme na 185 °C a maso pečeme asi 40 minut.

  • 3

    Poklici odklopíme, maso podlijeme trochou vody a pečeme ho ještě asi 15 minut dozlatova. Hotové závitky rozdělíme na talíře, podlijeme výpekem a podáváme s bramborovými knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace