Vepřové žebírko se sójovou omáčkou - Butaniku itame


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Cukr třtinový 2 lžíce
  • Zelené fazolky 200 g
  • Saké 3 lžíce
  • Fazole ploché (americký hrášek) 200 g
  • Prášek do pečiva špetka
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 50 g
  • vepřová pečeně 600 g
  • Sójová omáčká šóju 5 lžic

Postup

  • 1

    Vepřovou pečeni vykostíme a nakrájíme na tenké čtverečkyy (plátek podélně rozkrojíme na 2-3 kusy a ty potom napříč nakrájíme na tenké plátky). Zázvor oloupeme, rozkrájíme na plátky a potom na jemné nudličky. Maso přendáme do misky, přidáme polovinu nakrájeného zázvoru, 1 lžíci saké (můžeme nahradit bílým vínem) a 1 lžíci sójové omáčky. Necháme asi 30 minut marinovat.

  • 2

    Do hlubší pánve nalijeme olej a necháme ho dostatečně rozehřát. Do horkého oleje přidáme naložené maso a krátce je orestujeme. Poté přidáme zbytek sójové omáčky a saké (můžeme je nahradit suchý bílým vínem) a necháme dusit. Nakonec přidáme cukr, zbytek nakrájeného zázvoru a dusíme, dokud se sójová omáčka a víno téměř nevydusí a neobalí maso.

  • 3

    Fazole očistíme a odštípneme obě špičky. Do hrnce dáme dostatečné množství vody a když se začne vařit, přidáme prášek do pečiva. Pokud použijeme oba druhy fazolek, postupně (nejdřív jeden druh a potom druhý) je vložíme do vroucí vody. Jakmile dostanou krásnou zelenou barvu, přendáme je do ledové vody. Před servírováním fazolky krátce prohřejeme s trochou másla a můžeme přidat trošku sójové omáčky. Na talíř narovnáme fazolky, přidáme vepřové maso a dozdobíme na nudličky nakrájeno mrkví,kterou jsme uvařili do poloměkka. Jako přílohu podáváme rýži.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace