Vepřový eintopf s červenou řepou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Červená řepa 300 g
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Kmín 1 lžička
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Rajský protlak 3 lžíce
  • Masový vývar 1200 ml
  • Křen dle chuti
  • Cibule 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Maso vepřové 600 g
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Brambory 300 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Petrželka na ozdobu

Postup

  • 1

    Bulvy řepy dobře omyjeme. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou a přidáme k nim kmín. Na mírném ohni je uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Na oleji v hrnci orestujeme nadrobno pokrájené cibule. Přidáme očištěné, na kostky nakrájené maso a také ho osmahneme. Vše zaprášíme mletou paprikou a dobře promícháme. Pak přidáme rajský protlak a rozmarýn. Maso zalijeme vývarem a pod pokličkou necháme vařit.

  • 3

    Brambory a uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme do hrnce brambory. Když je vše měkké, přisypeme řepu.

  • 4

    Eintopf dochutíme solí a pepřem, přidáme do něj petrželku a odstavíme ho. Na talíři ho doplníme lžící najemno nastrouhaného čerstvého křenu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace