Vietnamská bageta bánh mì




Seznamte se s fenoménem vietnamské kuchyně, který si, stejně jako dnes již legendární polévka phở, podmaňuje už i českou kulinární scénu. Bagety přinesli do Vietnamu francouzští kolonisté na konci 19. století a Vietnamci si je hned přizpůsobili po svém. Bánh mì (čti baňmí) vždycky obsahuje masovou paštiku, spoustu čerstvé zeleniny a ještě víc voňavých bylinek. Je to opravdový mix vietnamské a francouzské kultury.

Suroviny

  • Bageta 2 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Okurka salátovka 0.5 ks
  • Majonéza 2 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Májka s pečeným masem 1 ks
  • Ředkev bílá (daikon) 1 ks
  • Koriandr 1 hrst
  • Citronová šťáva 1 lžíce

Postup

  • 1

    >>MÁJKA S PEČENÝM MASEM 100g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Mrkev a ředkev (stačí menší kousek) nakrájejte na proužky julienne, posolte a smíchejte s citronovou šťávou. Nechte chvilku marinovat.

     

  • 2

    Bagety podélně rozkrojte a na spodní straně namažte silnou vrstvou Májky s pečeným masem. Dejte na krátkou chvilku zapéct pod rozpálený gril nebo do trouby rozehřáté na 200 oC. Půl minutky bude bohatě stačit.

  • 3

    Bagetu bohatě naplňte plátky okurky a naloženou mrkví s ředkví a posypejte nasekaným čerstvým koriandrem. Nakonec horní půlku bagety potřete na řezu majonézou a lehce stlačte k sobě.

  • 4

    TIP

    • Pokud chcete „víc Vietnamu“, přidejte do bagety křupavou pečenou cibulku a zeleninu naložte do směsi rybí omáčky, limetové šťávy, trošky oleje a špetky chilli. 


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace